A A A

23 octombrie 2015 – Ziua Ușilor Deschise la Judecătoria Botanica, mun. Chișinău

15 Octombrie 2015 | 19

Judecătoria Botanica, mun. Chișinău invită la Ziua Uşilor Deschise pe toți cei care vor să afle din prima sursă cum funcționează sistemul de drept și cum se desfășoară ședințele de judecată. Evenimentul se va desfăşura pe 23 octombrie 2015, cu începere de la ora 10:00, în incinta instituției.
       Ziua Ușilor Deschise este organizată la Judecătoria Botanica în legătură cu celebrarea Zilei Europene a justiției civile. În conformitate cu hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 373/25 din 14 septembrie 2010, Ziua ușilor deschise își propune asigurarea accesului liber la justiție, informarea justițiabililor cu privire la drepturile lor, precum şi promovarea intereselor civile şi a dialogului cultural.
       La data de 23 octombrie 2015, atât justițiabilii, cât și alte persoane interesate vor putea adresa direct întrebări administrației și judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botanica. De asemenea, vor fi organizate vizite ghidate și va fi asigurată asistarea la ședințele publice de judecată.
       Vizitatorii vor avea posibilitatea să discute cu administrația și cu judecătorii din cadrul instituției, să afle despre rezultatele obținute în realizarea reformei în domeniul justiției. Totodată, publicul va fi informat despre desfășurarea ședințelor de judecată, în special despre portalul instanțelor naționale de judecată care oferă posibilitatea de a accesa dosarele și a afla toată informația necesară în format electronic.
       Toți cei interesați de eveniment sunt așteptați la Judecătoria Botanica, mun. Chișinău pe str. Zelinski, 13. Accesul în instituție va fi permis în baza unui act de identitate.