A A A

COMUNICAT DE PRESĂ

04 Iulie 2023 | 52

Instanțele de judecată vor măsura calitățile serviciilor judecătorești!

În luna iulie anul 2023  la Curtea de Apel Comrat se realizează Sondajul „Satisfacția utilizatorilor serviciilor instanței judecătorești”.

Acest indicator este în concordanță cu angajamentul Republicii Moldova de a introduce, prin intermediul sondajelor realizate în rândul justițiabililor și a avocaților, cultura de măsurare a calității serviciilor judecătorești, precum și de a acorda sistemului judecătoresc unui sprijin în eforturile răspunderii nevoilor utilizatorilor serviciilor prestate de instanțele judecătorești.

Menționăm că acesta va fi realizat de către instanțele judecătorești în mod online, pe parcursul anului 2023. 

Link-ul pentru completarea chestionarului a fost expediat din PIGD de către persoana responsabilă din instanță, la adresele de e-mail ale justițiabililor și avocaților, care sunt înregistrați în sistem, pentru a participa la sondaj.

Acțiunea are drept scop să identifice percepția generală a justițiabililor și avocaților cu privire la calitatea serviciilor oferite de către instanță.

Datele obținute din sondajele anuale privind evaluarea gradului de satisfacție a avocaților cu privire la activitatea instanțelor judecătorești vor contribui la consolidarea conexiunii dintre instanțe și beneficiarii serviciilor judecătorești și a îmbunătățirii calității serviciilor oferite de instanțelor judecătorești. Totodată, aceste date vor fi prezentate și Comisiei Europene pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) pentru colectarea datelor oficiale privind eficiența și calitatea serviciilor judiciare în Republica Moldova.

 

Opinia Dumneavoastră pentru noi contează! Vă mulțumim pentru încredere!

 

Serviciul monitorizare și relații publice