A A A

COMUNICAT DE PRESĂ CU PRIVIRE LA ATELIERUL DE LUCRU LA CURTEA DE APEL COMRAT LA 26.01.2018

30 Ianuarie 2018 | 13

ATELIERUL DE LUCRU

CADRUL INTRENAȚIONAL DE EXCELENȚĂ JUDECĂTOREASCĂ

 

La 26 ianuarie anul curent în sediul Curții de Apel Comrat  a avut loc un atelier de lucru cu privire la implementarea Cadrului Internațional de Excelență Judecătorească susținut de Programul USAID pentru Justiție Transparentă. 

La acest eveniment au participat un grup de inițiativă, format din colaboratorii Curții de Apel Comrat, precum și Expert cheie – Ruslan Grebencea și Consultantul internațional - Pim Albers.

Scopul principal al acestei întrevederi constă în acordarea asistenței și îndrumări instanțelor în implementarea instrumentelor moderne de management.

În cadrul acestei activități grupul de inițiativă a fost familiarizat cu etapele de implementare a CIEJ, și anume cu evaluarea și managementul performanței judiciare: utilizarea indicatorilor de performanță ale instanțelor și a tabloului de bord privind performanța judiciară.

Tot în cadrul acestui eveniment, Consultantul internațional - Pim Albers a explicat noul set de indicatori de performanță judiciară, care urmează a fi utilizate pentru implementarea planurilor de acțiune. 

De asemenea, au fost utilizate sondajele de satisfacție a personalului și a judecătorilor și completate chestionarele de autoevaluare.

Acest evenimet a luat sfîrșit cu discuția plenară despre rezultatele autoevaluării.

Grupul de inițiativă a rămas mulțumit și va urma sfaturile făcute de Consultantul internațional - Pim Albers pe care le va integra în activitatea sa judecătorească.