A A A

Curs „Consolidarea rezilienței cibernetice în cadrul instituțiilor de drept”

08 Noiembrie 2023 | 27

La 03 noiembrie 2023, în incinta Curții de Apel Comrat a avut loc un  un curs regional „Consolidarea rezilienței cibernetice în cadrul instituțiilor de drept”, desfășurat de către Serviciul  de Informații și Securitate al Republicii Moldova. La instruire au participat 37 de persoane – judecători şi angajați ai instanțelor de judecată din circumscripția Curții de Apel Comrat.

Acțiunea a fost organizată cu scopul consolidării rezilienței cibernetice în instanțele de judecată din Republica Moldova.

Reprezentanții SIS, în calitate de formatori, au comunicat despre mecanismele de confidențialitate și securitate cibernetică, măsurile de asigurare a securității contului de serviciu și celui personal, regulile de protecție și de gestionare a poștei electronice de serviciu, precum și modalitățile de raportare în cazul situațiilor neobișnuite. La finele cursului, participanții au dialogat pe marginea întrebărilor frecvente și au obținut recomandări utile.

Serviciul  de Informații și Securitate contribuie la dezvoltarea continuă a cunoştinţelor teoretice şi abilităţilor practice ale angajaților instituțiilor de stat și urmează să organizeze asemenea instruiri pentru diverse instituții  și grupuri țintă.