A A A

Evenimentul dedicat schimbului de experiență în domeniul adaptării raționale și creării condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități

27 Martie 2024 | 16

Evenimentul dedicat schimbului de experiență în domeniul adaptării raționale și creării condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, mun. Comrat, 18 martie 2024

În încinta Curții de Apel Comrat a avut loc un eveniment dedicat schimbului de experiență în domeniul adaptării raționale și creării condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, organizat de Asociația Publică "Stoicii" în colaborare cu Curtea de Apel Comrat și cercetătorul internațional Samuel Osborn.

Participanții la eveniment au fost reprezentanții următoarelor instituții:

- Centrul de Reabilitare "Fidanjik", orașul Comrat.

- Centrul de Reabilitare "Raza de Soare", satul Congaz.

- Centrul de Reabilitare "Soarele", comuna Svetlîi.

- Administrația raionului Comrat.

- Direcția Principală de Sănătate și Protecție Socială UTA Găgăuzia.

- Direcția Principală de Construcții și Infrastructură UTA Găgăuzia.

Cercetătorul internațional Samuel Osborn a prezentat informații privind: "Adaptarea rațională în SUA și Franța. Idei pentru Moldova. Specificul lucrului cu copiii cu nevoi speciale".

Șefa secretariatului Curții de Apel Comrat, Valentina Diacenco, a prezentat raportul privind realizarea Planului de adaptare rațională a edificiului instanței.

Specialistul în art-terapie, Victoria Sîlța, a prezentat lucrările beneficiarilor săi, realizate în cadrul art-terapiei, subliniind importanța susținerii și exprimării creativității pentru persoanele cu dizabilități.

La finalul seminarului, participanții au luat parte activă la discuții, făcând schimb de idei și experiențe. Evenimentul s-a încheiat cu un apel comun la eforturi consecutive pentru crearea unui mediu mai incluziv și accesibil pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

Organizatorii își exprimă recunoștința față de toți participanții și partenerii pentru participarea activă la eveniment și îi invită să coopereze în continuare intru asigurarea accesului egal la justiție și adaptarea infrastructurii sociale pentru toți cetățenii.