A A A

Extinderea pilotării Sistemului Informațional Judiciar

02 Octombrie 2023 | 37

La data de 13 septembrie 2023 în edificiul Curții de Apel Chișinău a avut loc evenimentul, organizat de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, la care au participat: directorul Agenției, Sorin Popescu, directorul adjunct, Petru Vîrlan, președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, Ghenadie Mîra, președintele Curții de Apel Bălți, Ion Talpă, președinte interimar al Curții de Apel Comrat, Andrei Mironov, președinte interimar al Judecătoriei Strășeni, Sergiu Osoianu, președintele Judecătoriei Soroca, Vadim Belous, judecătorul Ion Volcovshi de la Judecătoria Cimișlia și judecătorul Valeriu Curicheru de la Judecătoria Cahul.

În cadrul acestui eveniment au fost semnate 4 acorduri de colaborare cu judecătoriile Cimișlia, Strășeni, Soroca, Cahul și curțile de apel de circumscripție. Consemnarea acestora s-a efectuat în conformitate cu Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258/14 din 27 iunie 2023 privind desemnarea unor instanțe judecătorești în calitate de instanțe-pilot a aplicației informatice e-Dosar Judiciar și  nr. 308/16 din 11 iulie 2023 cu privire la pilotarea sistemului informațional judiciar în toate instanțele judecătorești naționale. Fiecare din acordurile semnate prevede o serie de acțiuni comune cu obiectivul de a eficientiza înfăptuirea actului de justiție, de a îmbunătăți eficiența și accesibilitatea serviciilor judiciare pentru toți cetățeni.

Totodată, în cadrul întrunirii participanții au discutat despre funcționalitățile Soluției Informatice e-Dosar Judiciar, beneficii, provocări și dificultăți în utilizare, fiind remarcată utilitatea și importanța implementării acesteia în toate instanțele judecătorești.

 

 

Serviciul monitorizare şi relaţii publice.