A A A

Ziua Ușilor Deschise la Curtea de Apel Comrat, 25 octombrie 2021

18 Noiembrie 2021 | 30

În cadrul implementării Planului strategic al Curții de Apel Comrat în domeniul dezvoltării interacţiunii cu publicul pentru anii 2019-2021, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, numită la inițiativa Consiliului Europei pe data de 25 octombrie, Curtea de Apel Comrat în parteneriat cu Universitatea de Stat Comrat a desfășurat întruniri online cu genericul informării studenților despre sistemul judiciar din Republica Moldova.

Peste 50 de tineri au avut ocazia să afle cum funcționează sistemul judiciar din Republica Moldova.

Participanților le-au fost explicate atât ierarhia instanțelor, cât și etapele unui proces judiciar, de la depunerea unei cereri de chemare în judecată și până la emiterea unei hotărâri. Tinerii au fost interesați de activitatea instanțelor, dorind să afle care sunt condițiile de angajare în sistemul judecătoresc.

Șef al secretariatului Curții de Apel Comrat le-a vorbit tinerilor despre sistemul informațional judiciar, care constă din următoarele patru componente:

- Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor;

- Soluția informatică e-Dosar judiciar (SI e-DJ);

- Portalul Național al Instanțelor de judecată (PNIJ);

- Soluția informatică de înregistrare audio a ședințelor de judecată, precum și desfășurarea ședințelor prin intermediul de teleconferință.

Evenimentul a fost organizat de Secretariatul Curții de Apel Comrat și desfășurat de către șef Secretariatului, Valentina Diacenco.

 Administrația Curții de Apel Comrat își exprimă profunda recunoștință față de conducerea Universității de Stat Comrat pentru o cooperare îndelungată și fructuoasă.

 

P.S. Curtea de Apel Comrat va continua organizarea evenimentelor și campaniilor publice, orientate spre consolidarea dialogului cu cetățenii și promovarea educației juridice în rândul acestora.